Moringový olej – zázrak lisovaný za studena

Moringový olej

Příroda lečí, pořekadlo, které platí už od pradávna. Mnoho žen dnes využívá přírodní kosmetiky. Moringový olej je však pro spoustu z nás stále velkou neznámou. My vám ale teď jeho blahodárné účinky hodláme představit a zasvětit vás tak do jeho tajů.

Strom života

V Asii ho nazývají stromem života nebo darem z nebes, kterým opravdu je. Původem je však z Indie, kde roste na úpatí Himaláje.

Jedná se opadavý strom s korkovitou kůrou a malými, jasně zelenými lístky, který však dorůstá až úctyhodných patnácti metrů.

Pro celý strom se najde mnoho využití. Ať už v kulinářském umění nebo kosmetických přípravcích, skýtá mnohá tajemství.

Využívají se semena, listy i kůra. Semena ale obsahují vysoké procento oleje a tak je považováno za vůbec nejstabilnější rostlinný olej.

Využití ku prospěchu

Pokud se olej rozhodnete užít, jeho zaručeným účinkem je posílení imunity a navíc je nadupaný antioxidanty.

Při použití jako kosmetického přípravku je skvělý k léčbě suché kůže po celém těle, akné, při špatné pigmentaci pokožky ale i při problémech se suchými a lámavými vlasy, lupy či při svědění pokožky hlavy. Je skvělý při léčbě mykoz a velice dobře pohlcuje tělesné pachy. Pomáhá ke zmírnění projevů vrásek v obličeji, okolo očí a krku. Hodí se i na strie.

Při použití po odlíčení, revitalizuje a zpevní pokožku, rozzáří pleť a rychle zmizí i nevzhledné, suché šupinky v obličeji. Doporučuje se používat ráno a večer.

Lze jej použít i jako masku na vlasy při padání vlasů vlivem jejich suchosti, kdy je po celé délce natřeme a necháme působit nejlépe přes noc,  v intervalu alespoň jednou týdně. 

Moringový olej lze využít opravdu mnoha způsoby. Jak tento elixír vitality využijete k vašemu prospěchu, už necháme na vás. Jedno je však jisté, v žádném případě nezklame. Z vlastní zkušenosti vřele doporučuji.

Napiš první komentář

Napiš komentář

E-mailová adresa nebude zveřejněna.


*